TAKANA, CHOCOLADE
OM JEZELF TE VERWENNEN

We bieden een scala aan rauwe chocolade die op traditionele wijze wordt gemaakt. In tegenstelling tot de meeste producten op de markt, is onze chocolade gezond: het bevat geen geraffineerde suikers, zuivelproducten of chemische toevoegingen. U geniet gegarandeerd van  de beste chocolade.

We willen ook dat iedereen die onze chocolade proeft, een moment van harmonie met zichzelf en de wereld om zich heen kan beleven. Daarom willen we de kwaliteit, duurzaamheid en ethiek van onze chocolade niet in gevaar brengen. Op deze manier eren we het heilige aspect van rauwe cacao – een nobel product.

 

 

TAKANA, CHOCOLADE
OM JEZELF TE VERWENNEN

We bieden een scala aan rauwe chocolade die op traditionele wijze wordt gemaakt. In tegenstelling tot de meeste producten op de markt, is onze chocolade gezond: het bevat geen geraffineerde suikers, zuivelproducten of chemische toevoegingen. U geniet gegarandeerd van  de beste chocolade.

We willen ook dat iedereen die onze chocolade proeft, een moment van harmonie met zichzelf en de wereld om zich heen kan beleven. Daarom willen we de kwaliteit, duurzaamheid en ethiek van onze chocolade niet in gevaar brengen. Op deze manier eren we het heilige aspect van rauwe cacao – een nobel product.

 

 

ONZE FILOSOFIE

 

 

 

SMAAKVOL

Ga op een nieuwe smaakreis. Puur en intens. Onze chocolade geeft je de ware smaak van ongeroosterde bonen, meer rauwe smaken, een korrelige textuur die smelt in de mond en een smaak die zo dicht mogelijk op cacao lijkt. Een unieke gastronomische ervaring!

 

 

 

GEZOND

Wist je dat rauwe cacao echt superfood is? Cacaobonen zijn erg rijk aan vitamines en mineralen en hebben antioxiderende eigenschappen die ons lichaam beschermen tegen veroudering.

Onze chocolade bevat alleen rauwe cacao en basische ingrediënten die het zuur-base-evenwicht van ons lichaam versterken. De glycemische index is erg laag, omdat we alleen suiker gebruiken van kokosbloemen, die door de WHO als een van de gezondste worden beschouwd. Het is daarmee het perfecte alternatief voor industriële chocolade, die vaak te veel geraffineerde suikers, zuivelproducten en conserveermiddelen bevat. Het is dus mogelijk om jezelf te verwennen en voor jezelf te zorgen terwijl je geniet van een stukje chocolade.

 

 

 

HEILIG

Rauwe cacao is een heilige plant met krachtige helende eigenschappen, die al duizenden jaren wordt gebruikt. De Azteekse en Maya-beschavingen gebruikten het voor medicinale doeleinden en als offer aan hun goden en aan het universum.

We voelen dat het genieten van rauwe cacao ons dichter bij deze voorouderlijke zoektocht naar eenheid en harmonie brengt. Wanneer we tijdens deze smaakervaring in een staat van opmerkzaamheid verkeren, helpt het ons om opnieuw contact te maken met onszelf voor een moment van authentiek welzijn. We kunnen daarom ten volle genieten van alle diepgaande voordelen van dit uitzonderlijke product.

 

 

 

 

NATUURLIJK

Onze chocolade is gemaakt van pure ingrediënten van topkwaliteit met volledig bewaarde voedingswaarde. Onze artisanale productiemethoden passen in een proces dat de natuurlijke intensiteit van onze chocolade niet verstoort. En het bevat natuurlijk geen synthetische ingrediënten, conserveermiddelen of additieven met ingewikkelde namen.

 

 

 

DUURZAAM EN EERLIJK

Gedreven door de wens om de wereld te veranderen, proberen we tijdens het productieproces elke dag onze ecologische voetafdruk een beetje meer te verkleinen. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om ecosystemen te beschermen: onze chocolade wordt gemaakt met cacaobonen die volgens artisanale methoden worden geteeld door kleine producenten die geen chemische producten gebruiken en die profiteren van het succes van hun bonen. Deze ethische benadering geeft betekenis aan het plezier van het proeven van onze heerlijke rauwe chocolade. Het geeft plezier aan degenen die het eten en aan degenen die het produceren.

 

ONZE FILOSOFIE

 

 

 

SMAAKVOL

Ga op een nieuwe smaakreis. Puur en intens. Onze chocolade geeft je de ware smaak van ongeroosterde bonen, meer rauwe smaken, een korrelige textuur die smelt in de mond en een smaak die zo dicht mogelijk op cacao lijkt. Een unieke gastronomische ervaring!

 

 

 

GEZOND

Wist je dat rauwe cacao echt superfood is? Cacaobonen zijn erg rijk aan vitamines en mineralen en hebben antioxiderende eigenschappen die ons lichaam beschermen tegen veroudering.

Onze chocolade bevat alleen rauwe cacao en basische ingrediënten die het zuur-base-evenwicht van ons lichaam versterken. De glycemische index is erg laag, omdat we alleen suiker gebruiken van kokosbloemen, die door de WHO als een van de gezondste worden beschouwd. Het is daarmee het perfecte alternatief voor industriële chocolade, die vaak te veel geraffineerde suikers, zuivelproducten en conserveermiddelen bevat. Het is dus mogelijk om jezelf te verwennen en voor jezelf te zorgen terwijl je geniet van een stukje chocolade.

 

 

 

HEILIG

Rauwe cacao is een heilige plant met krachtige helende eigenschappen, die al duizenden jaren wordt gebruikt. De Azteekse en Maya-beschavingen gebruikten het voor medicinale doeleinden en als offer aan hun goden en aan het universum.

We voelen dat het genieten van rauwe cacao ons dichter bij deze voorouderlijke zoektocht naar eenheid en harmonie brengt. Wanneer we tijdens deze smaakervaring in een staat van opmerkzaamheid verkeren, helpt het ons om opnieuw contact te maken met onszelf voor een moment van authentiek welzijn. We kunnen daarom ten volle genieten van alle diepgaande voordelen van dit uitzonderlijke product.

 

 

NATUURLIJK

Onze chocolade is gemaakt van pure ingrediënten van topkwaliteit met volledig bewaarde voedingswaarde. Onze artisanale productiemethoden passen in een proces dat de natuurlijke intensiteit van onze chocolade niet verstoort. En het bevat natuurlijk geen synthetische ingrediënten, conserveermiddelen of additieven met ingewikkelde namen.

 

 

DUURZAAM EN EERLIJK

Gedreven door de wens om de wereld te veranderen, proberen we tijdens het productieproces elke dag onze ecologische voetafdruk een beetje meer te verkleinen. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om ecosystemen te beschermen: onze chocolade wordt gemaakt met cacaobonen die volgens artisanale methoden worden geteeld door kleine producenten die geen chemische producten gebruiken en die profiteren van het succes van hun bonen. Deze ethische benadering geeft betekenis aan het plezier van het proeven van onze heerlijke rauwe chocolade. Het geeft plezier aan degenen die het eten en aan degenen die het produceren.

 

EEN PASSIE

Mijn passie voor chocolade gaat terug tot toen ik heel jong was. Het vergezelt me ​​overal, tot het punt dat, telkens wanneer ik uitga, ik chocolade bij heb. Maar het is nog verbazingwekkender dat ik altijd het positieve effect op mij heb gevoeld. Nu ik me bewust ben van de vele deugden ervan, geloof ik dat ik altijd intuïtief het heilige en oneindig genezende aspect van cacao heb begrepen. Mijn lichaam heeft begrepen wat de Indiaanse volkeren al zo lang weten.

 

EEN PASSIE

Mijn passie voor chocolade gaat terug tot toen ik heel jong was. Het vergezelt me ​​overal, tot het punt dat, telkens wanneer ik uitga, ik chocolade bij heb. Maar het is nog verbazingwekkender dat ik altijd het positieve effect op mij heb gevoeld. Nu ik me bewust ben van de vele deugden ervan, geloof ik dat ik altijd intuïtief het heilige en oneindig genezende aspect van cacao heb begrepen. Mijn lichaam heeft begrepen wat de Indiaanse volkeren al zo lang weten.

 

ONTMOETINGEN

Op een mooie dag tijdens mijn reizen ontmoette ik een Mexicaanse sjamaan die me chocolade liet proeven die was gemaakt door indianen uit Guatemala. Het was een echte openbaring. Ik was overtuigd door de uitzonderlijke smaak en kracht van rauwe chocolade.

 

ONTMOETINGEN

Op een mooie dag tijdens mijn reizen ontmoette ik een Mexicaanse sjamaan die me chocolade liet proeven die was gemaakt door indianen uit Guatemala. Het was een echte openbaring. Ik was overtuigd door de uitzonderlijke smaak en kracht van rauwe chocolade.

 

EEN PROJECT

Een paar jaar later, met deze unieke smaak nog in mijn geheugen, probeerde ik deze kwaliteit en intensiteit zelf te reproduceren. Geleid door mijn instinct en mijn verlangen om volledig gezonde chocolade te creëren, begon ik met het creëren van rauwe chocolade die vol voordelen zit.

Ik vond mijn eerste pogingen leuk. Ze spraken nog meer aan bij de mensen die het proefden. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt om aan een nieuw avontuur te beginnen. In minder dan een jaar tijd ontwikkelde ik mijn recepten en volgde ik een opleiding tot chocolademaker, en mijn hele leven kreeg een cacaosmaak!

 

 

EEN PROJECT

Een paar jaar later, met deze unieke smaak nog in mijn geheugen, probeerde ik deze kwaliteit en intensiteit zelf te reproduceren. Geleid door mijn instinct en mijn verlangen om volledig gezonde chocolade te creëren, begon ik met het creëren van rauwe chocolade die vol voordelen zit.

Ik vond mijn eerste pogingen leuk. Ze spraken nog meer aan bij de mensen die het proefden. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt om aan een nieuw avontuur te beginnen. In minder dan een jaar tijd ontwikkelde ik mijn recepten en volgde ik een opleiding tot chocolademaker, en mijn hele leven kreeg een cacaosmaak!

DE REIS EN MENSELIJKHEID, DUIDELIJK VERBONDEN TIJDENS DE CREATIE VAN TAKANA

 

Ethische productie is fundamenteel voor mij en ik zocht leveranciers tijdens een reis naar Ecuador in april 2017. Mijn pad kruiste dat van de Winak-coöperatie, die bijna 400 gezinnen, van boeren die cacaobomen verbouwen, ondersteunt en betaalt tegen eerlijke prijzen.

Op grond van deze beslissende ontmoeting zet ik me in om met dit soort coöperaties samen te werken, zodra het productievolume het toelaat.

 

Dorothee

DE REIS EN MENSELIJKHEID, DUIDELIJK VERBONDEN TIJDENS DE CREATIE VAN TAKANA

 

Ethische productie is fundamenteel voor mij en ik zocht leveranciers tijdens een reis naar Ecuador in april 2017. Mijn pad kruiste dat van de Winak-coöperatie, die bijna 400 gezinnen, van boeren die cacaobomen verbouwen, ondersteunt en betaalt tegen eerlijke prijzen.

Op grond van deze beslissende ontmoeting zet ik me in om met dit soort coöperaties samen te werken, zodra het productievolume het toelaat.

 

Dorothee

VOLG ONS

 

CONTACT

 

Rue A. Lambiotte 65
1030 Schaerbeek
info@takana.be
t. (+32) 488.881.087

 

INFORMATIE

 

© Takana 2019 – Graphic design by Codefrisko – Development by Knock Knock Prod

 
VOLG ONS
 
CONTACT
INFORMATIE
 

NIEUWSBRIEF

Rue Emile Banning 55B
1050 Bruxelles
info@takana.be
t. +32 488 881 087

NEWSLETTER

© Takana 2019 – Graphic design by Codefrisko – Development by Knock Knock Prod