RAUWE CHOCOLADE,
WAT IS DAT?

Rauwe chocolade is chocolade waarvan de cacaobonen zongedroogd, licht gefermenteerd, geplet en gemalen zijn. Het cacaopoeder en de boter worden vervolgens bij zeer lage temperaturen geëxtraheerd om de enorme hoeveelheid voedingsstoffen die gunstig zijn voor onze gezondheid.

 

 

RAUWE CHOCOLADE,
WAT IS DAT?

Rauwe chocolade is chocolade waarvan de cacaobonen zongedroogd, licht gefermenteerd, geplet en gemalen zijn. Het cacaopoeder en de boter worden vervolgens bij zeer lage temperaturen geëxtraheerd om de enorme hoeveelheid voedingsstoffen die gunstig zijn voor onze gezondheid.

 

 

Een heilige plant met krachtige deugden. Pure rauwe cacao wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor medicinale, spirituele en ceremoniële doeleinden.

Het is Takana’s doel om dit soort chocoladeproductie, dat al duizenden jaren bestaat, te eren en om de rauwe kwaliteit van ongebrande cacaobonen te behouden, evenals hun vele voordelen.

Ambachtelijke productie, ethische aanpak, hoogwaardige gezonde ingrediënten en ongeraffineerde suiker: de keuzes die Takana maakt, zijn altijd in overeenstemming met het oorspronkelijke doel.

 

Een heilige plant met krachtige deugden. Pure rauwe cacao wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor medicinale, spirituele en ceremoniële doeleinden.

Het is Takana’s doel om dit soort chocoladeproductie, dat al duizenden jaren bestaat, te eren en om de rauwe kwaliteit van ongebrande cacaobonen te behouden, evenals hun vele voordelen.

Ambachtelijke productie, ethische aanpak, hoogwaardige gezonde ingrediënten en ongeraffineerde suiker: de keuzes die Takana maakt, zijn altijd in overeenstemming met het oorspronkelijke doel.

 

Als je om je gezondheid geeft …
Als je geniet van de intense smaak van rauwe chocolade en zijn uitzonderlijke ingrediënten uit de biologische landbouw …
Als genieten van eten een moment van aandacht is …
Als je een verlangen naar iets zoets wilt bevredigen met iets gezonds …
Als je lokale en ambachtelijke productie wilt ondersteunen …
… Zal je dol zijn op TAKANA rauwe chocolade.

 

Als je om je gezondheid geeft …
Als je geniet van de intense smaak van rauwe chocolade en zijn uitzonderlijke ingrediënten uit de biologische landbouw …
Als genieten van eten een moment van aandacht is …
Als je een verlangen naar iets zoets wilt bevredigen met iets gezonds …
Als je lokale en ambachtelijke productie wilt ondersteunen …
… Zal je dol zijn op TAKANA rauwe chocolade.

 

Geschikt voor alle soorten voeding, inclusief veganistisch, vegetarisch, rauw voedsel en glutenvrij.

 

Geschikt voor alle soorten voeding, inclusief veganistisch, vegetarisch, rauw voedsel en glutenvrij.

 

DE 3 VOORNAAMSTE INGREDIËNTEN

 

DE 3 VOORNAAMSTE INGREDIËNTEN

 

RAUWE CHOCOLADE

 

Het is onmogelijk om chocolade te maken die zo lekker is als Takana zonder rauwe cacao van de hoogste kwaliteit te gebruiken. We gebruiken biologisch cacaopoeder van bonen die worden geteeld in de Peruaanse en Ecuadoraanse Amazone.

Onze cacao is op zich al een superfood, wat tot uiting komt in zijn unieke smaak. Maar dat is niet alles. Rijk aan ijzer, kalium, calcium, fosfor, magnesium, zink en koper, maar ook rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Er zijn geen toevoegingen of bewaarmiddelen. Er werd niets toegevoegd en er is niets verwijderd.

CACAOBOTER

Onze biologische cacaoboter is afkomstig van niet-geroosterde bonen die worden geteeld in de Peruaanse Amazone, de spirituele thuisbasis van cacao. Deze cacaoboter is niet verfijnd of ontgeurd, waardoor hij zijn ongelooflijke chocoladesmaak krijgt.

KOKOSBLOEM SUIKER

Toen we op zoek gingen naar een alternatief voor geraffineerde suiker, besloten we om kokosbloesemsuiker te gebruiken.

Deze natuurlijke suiker is gemaakt van kokosbloesems. De bloemen worden vastgebonden en geschud om het sap te verzamelen. Dit wordt vervolgens verwarmd om siroop te verkrijgen, die wordt geschud om granen te vormen.

Kokosbloesemsuiker levert vitamines en mineralen, voornamelijk polyfenolen, kalium, zink en ijzer. Het heeft een veel lagere glycemische index dan witte suiker. Het wordt ook door de WHO erkend als de meest duurzame suikersoort. Hoewel het erg gezond is, is kokosbloesemsuiker nog steeds suiker, daarom moet het met mate worden geconsumeerd. Net als chocolade.

INGREDIËNTEN VOLGENS SMAAK

 

INGREDIËNTEN VOLGENS SMAAK

 

GEDROOGDE MORELLO
KERS

Net als gojibessen of cape-ganzenbessen worden morellen als een superfruit beschouwd, omdat ze erg rijk zijn aan voedingsstoffen, vitamines en antioxidanten. Het is daarom een uitstekend voedingssupplement dat de effecten van rauwe cacao versterkt

SESAM

De hindoeïstische traditie associeert sesam met het symbool van onsterfelijkheid. Zeer rijk aan vezels, sesamzaadjes stimuleren zachtjes de darmtransit en reinigen het spijsverteringsstelsel. Omdat sesam een oliehoudende plant is, zijn de zaden rijk aan lipiden en essentiële vetzuren. Het is ook een bron van mineralen, vitamines en antioxidanten.

KARDEMOM

Kardemom staat al lang bekend om zijn effectiviteit bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen. Het wordt aanbevolen om brandend maagzuur, obstipatie en lever- en galblaasinfecties te behandelen.

HAZELNOOT

Kleine en heerlijk knapperige hazelnoten zitten boordevol mineralen, plantaardige eiwitten en vitamines. Hazelnoten zijn nog aangenamer om te eten als ze worden gecombineerd met rauwe chocolade.

AMANDEL

Amandelen behoren tot de meest voedzame en gezonde noten. Ze kunnen ons helpen af te vallen, ons hart te beschermen, onze energie te verhogen en zelfs onze huidskleur te verbeteren.

SINAASAPPELSCHIL

Dankzij jullie, Takana-liefhebbers, eten we ‘s ochtends veel fruit. Terwijl velen van jullie sinaasappelschillen weggooien, drogen we ze om ze door onze chocolade te mengen. Sinaasappelschillen hebben gunstige effecten op de gezondheid en hun actieve ingrediënten zijn een goede reden om ze in uw dieet op te nemen. En er is geen betere manier om ervan te genieten dan in een heerlijk stuk chocolade.

ONZE PRODUCENTEN

 

ONZE PRODUCENTEN

 

Onze doelstelling op middellange termijn is om rechtstreeks met producenten te kunnen samenwerken.

Momenteel kopen we onze rauwe cacao in bij biologische leveranciers, omdat we vanwege het productievolume nog niet rechtstreeks bij producenten kunnen kopen. Desalniettemin kopen we de cacaobonen die we gebruiken in, om ervoor te zorgen dat ze volgens artisanale methoden worden geteeld door kleine producenten die geen chemische producten gebruiken en die profiteren van het succes van hun bonen.

 

 

Onze doelstelling op middellange termijn is om rechtstreeks met producenten te kunnen samenwerken.

Momenteel kopen we onze rauwe cacao in bij biologische leveranciers, omdat we vanwege het productievolume nog niet rechtstreeks bij producenten kunnen kopen. Desalniettemin kopen we de cacaobonen die we gebruiken in, om ervoor te zorgen dat ze volgens artisanale methoden worden geteeld door kleine producenten die geen chemische producten gebruiken en die profiteren van het succes van hun bonen.

 

Het is ook om deze reden dat we bonen gebruiken uit Peru en Ecuador. Deze regio’s ondersteunen meer agro-bosbouwsystemen, die minder impact hebben op het milieu. Rauwe cacao wordt verbouwd door kleine producenten die hun gewassen verkopen aan coöperaties die als tussenpersoon optreden. De cacao wordt vervolgens verwerkt in Peru of Ecuador, alvorens te worden geëxporteerd naar Europa.

 

Het is ook om deze reden dat we bonen uit Peru en Ecuador gebruiken. Deze regio’s ondersteunen meer agro-bosbouwsystemen, die minder impact hebben op het milieu. Rauwe cacao wordt verbouwd door kleine producenten die hun gewassen verkopen aan coöperaties die als tussenpersoon optreden. De cacao wordt vervolgens verwerkt in Peru of Ecuador, alvorens te worden geëxporteerd naar Europa.

 

We zijn ervan overtuigd dat producenten door het produceren van een rauw en biologisch product meer zorg besteden aan het planten, oogsten, verwerken en verzenden. Bovendien neemt bij dit soort eerlijke handel de lokale gemeenschap deel aan al deze operaties, en de productie kan dus iedereen ten goede komen.

 

 

We zijn ervan overtuigd dat producenten door het produceren van een rauw en biologisch product meer zorg besteden aan het planten, oogsten, verwerken en verzenden. Bovendien neemt bij dit soort eerlijke handel de lokale gemeenschap deel aan al deze operaties, en de productie kan dus iedereen ten goede komen.

 

 

 

Met slechts één stuk chocolade kun je al de eerste stap zetten naar een beetje meer mindfulness in je leven. Door er bewust van te genieten, kan een handeling zo eenvoudig als eten anders en intenser worden waargenomen. Kijk, voel, ruik en geniet bewust van elke hap.

 

En vooral: neem de tijd om ervan te genieten om smaken, aroma’s, smaken en texturen te onderscheiden. Als je je concentreert op de verschillende zintuiglijke waarnemingen en deze kunt observeren, heb je een staat van opmerkzaamheid bereikt.

 

Wanneer je van Takana-chocolade geniet, gun je jezelf een heilig moment van herverbinding met je zintuigen, emoties en innerlijke kracht.

 

 

Met slechts één stuk chocolade kun je al de eerste stap zetten naar een beetje meer mindfulness in je leven. Door er bewust van te genieten, kan een handeling zo eenvoudig als eten anders en intenser worden waargenomen. Kijk, voel, ruik en geniet bewust van elke hap. En vooral: neem de tijd om ervan te genieten om smaken, aroma’s, smaken en texturen te onderscheiden. Als je je concentreert op de verschillende zintuiglijke waarnemingen en deze kunt observeren, heb je een staat van opmerkzaamheid bereikt.

 

Wanneer je van Takana-chocolade geniet, gun je jezelf een heilig moment van herverbinding met je zintuigen, emoties en innerlijke kracht.

 

 

VOLG ONS

 

CONTACT

 

Rue A. Lambiotte 65
1030 Schaerbeek
info@takana.be
t. (+32) 488.881.087

 

INFORMATIE

 

© Takana 2019 – Graphic design by Codefrisko – Development by Knock Knock Prod

 
VOLG ONS
 
CONTACT
 
INFORMATIE
 
NIEUWSBRIEF
 

Rue Emile Banning 55B
1050 Bruxelles
info@takana.be
t. +32 488 881 087

NEWSLETTER

© Takana 2019 – Graphic design by Codefrisko – Development by Knock Knock Prod